Carlo domineert kwalificaties en pakt twee poles

10-08-07

Van Amersfoort coureur Carlo van Dam is het weekend in Assen erg goed begonnen. In de ochtendtraining was de coureur uit Vlaardingen één seconde sneller dan de nummer twee van de tijdentabel, de kwalificaties gaven eenzelfde beeld. Beide kwalificaties wist Carlo de pole position te pakken met ruime voorsprong op de concurrentie.

Tijdens de eerste kwalificatie was de 21-jarige coureur met een tijd van 1:34.054 ruim vijf tienden sneller dan Vervisch. Toch liet Van Dam zien dat het in de tweede kwalificatie nog sneller kon door een 1:33.185 te rijden. Met deze snelle tijd was Carlo ruim zeven tienden sneller dan teamgenoot Bruins Choi.

Carlo is uiteraard tevreden met deze goede start van het weekend: “Ik ben heel erg tevreden hoe we hier zijn begonnen. Tijdens de training voelde de auto al heel erg goed aan, alles valt momenteel op zijn plaats. In de eerste kwalificatie ging het best goed, al kon het nog wat beter omdat ik de snelle ronde neerzette toen er erg veel zand op de baan lag.”

“De tweede kwalificatie ging echt super en ik wist een ontzettend snelle tijd neer te zetten. Het nieuwe circuit is erg leuk om te rijden, vooral met Formule 3 vanwege de snelheid in de bochten. Morgen is weer een nieuwe dag en we moeten nu de goede lijn vast zien te houden en opnieuw een overwinning behalen!”

<- Back to: News

WEBLOG

01-10-12 Weider Honda slips back in mixed conditions »

Carlo van Dam and Takashi Kogure finished ninth with their Honda HSV-010 in today’s Kyushu 300 KM...[more]

[more] »