Carlo ontvangt prijzen op Essen Motorshow

12-12-07

Afgelopen zaterdag waren de vijf beste coureurs van de Duitse ATS Formel 3-Cup aanwezig op de Essen Motorshow, waar traditioneel het autosportjaar wordt afgesloten. Door middel van een film werd nog eens teruggekeken op het afgelopen seizoen, waarin Carlo van Dam de uitblinker was.

Indien er alleen naar de statistieken wordt gekeken valt Carlo’s unieke prestatie al op: 159 punten, negen zeges, tien pole positions, zeven snelste ronden en zestien podiumplaatsen!

De nieuwe Formule 3-kampioen van Duitsland, Carlo van Dam: “Ik had nooit gedacht dat ik zo’n fantastisch seizoen zou rijden. Door mijn goede prestaties in dit kampioenschap kreeg ik ook nog de kans om voor het Volkswagen fabrieksteam uit te komen in de Formule 3 Euroseries.” Naast deze eenmalige race in Hockenheim mocht Carlo ook nog testen met een GP2-bolide, wat eind oktober gebeurde.

Ook ontving Carlo €10.000,- aan prijzengeld omdat hij de beste debutant was in het Duitse Formule 3-kampioenschap. De prijs werd uitgereikt door Gernot Schaefer, marketing manager van het autotijdschrift Auto Motor und Sport dat de prijs uitschreef. Met het behalen van het kampioenschap is ook Carlo’s team, Van Amersfoort Racing, weer terug aan de top. Ze wonnen dit kampioenschap voor het laatst in 1998 met de Belg Bas Leinders.

<- Back to: News

WEBLOG

01-10-12 Weider Honda slips back in mixed conditions »

Carlo van Dam and Takashi Kogure finished ninth with their Honda HSV-010 in today’s Kyushu 300 KM...[more]

[more] »