Carlo pakt eerste overwinning in Assen

11-08-07

Vanaf pole position mocht Carlo van Dam de eerste race in Assen starten tijdens de Rizla Racing Days op het circuit in Drenthe. Opnieuw kon Carlo zijn leiding vasthouden en zijn voorsprong in het kampioenschap uitbouwen door de eerste race van het weekend te winnen en concurrent Vervisch van zich af te houden, die op een tweede positie wist te finishen met Verdonck op een derde plaats.

Carlo: “Ik ben blij met deze overwinning! Bij de start was ik goed weg en wist direct een gat te slaan in de eerste ronde. Ik heb de race gecontroleerd willen uitrijden maar maakte op een gegeven moment een klein foutje waardoor ik naast de ideale lijn terecht kwam en hierdoor wat vuil oppikte. Vanwege de vuile baan en het zand wat erop ligt duurt het toch snel een halve ronde voor je het ritme terug te pakken hebt.”

“Vervisch en Verdonck wisten het gat hierdoor te dichten en op hetzelfde moment kwam ik een achterblijver tegen. Hierdoor werd het even spannend en moest ik flink mijn best doen om ze af te houden maar dat is gelukt. De snelheid was vandaag niet helemaal top, ik had wat last van onderstuur dus ik hoop morgen de snelheid uit de kwalificatie weer terug te vinden.”

De coureur uit Vlaardingen kijkt ook alvast vooruit naar de tweede race van het weekend die morgen gereden zal worden: “Ik moet weer een goede start zien te maken en alles in eigen hand houden. Het kan een voordeeltje zijn dat Vervisch op de vierde positie start en Recardo Bruins Choi samen met Christian Vietoris ertussen zitten.”

De snelste ronde werd gereden door Nico Verdonck die een tijd van 1:34.869 wist te rijden.

<- Back to: News

WEBLOG

01-10-12 Weider Honda slips back in mixed conditions »

Carlo van Dam and Takashi Kogure finished ninth with their Honda HSV-010 in today’s Kyushu 300 KM...[more]

[more] »