Carlo van Dam brengt fans in vervoering met F3-demo tijdens Bavaria City Racing!

20-08-07

Copyright: Danny Sosef / www.f1today.nl

Carlo van Dam heeft zich afgelopen weekend uitstekend vermaakt tijdens Bavaria City Racing. Vele tienduizenden toeschouwers in het centrum van Rotterdam zagen hoe de S-T-A-R-T-coureur met zijn fraaie Formule 3-bolide over de straten van de binnenstad denderde tijdens het eendaagse evenement.

Net zoals de afgelopen twee jaar werd dit autoracespektakel in Rotterdam georganiseerd. Een megafestijn waar Formule 1-demonstraties en een parade van internationale raceauto’s en coureurs uit de hoogste raceklassen werden gehouden. Met naar schatting meer dan een half miljoen bezoekers werd Bavaria City Racing opnieuw een groot succes!

Van Dam was naar Rotterdam gekomen samen met zijn team Van Amersfoort Racing en gaf een spectaculaire demo in de Formule 3. Daarnaast was Carlo op vrijdag en zaterdag met zijn F3-bolide te bewonderen in de Monaco Hal op de RaceSalon onder het dak van Ahoy Rotterdam. Ondanks dat de huidige leider in de ATS Formule 3 over twee weken met dezelfde wagen zal deelnemen aan de Formule 3-races op het TT Circuit van Assen, zette Van Dam gisteren zijn handtekening op het asfalt door middel van enkele donuts en burn-outs. Voor deze demo kwamen zelfs premier Balkenende en de Rotterdamse burgemeester Opstelten nog even langs.

Carlo van Dam: “Het was weer ontzettend gaaf om aan dit evenement deel te nemen. Ik heb onwijs genoten van het publiek dat in grote getale de RaceSalon in Ahoy en de Bavaria City Racing hebben bezocht. Als jongen uit de regio was het waanzinnig om door de straten van Rotterdam centrum te scheuren. Ik denk dat het publiek de grote winnaar is geworden, want ze hebben van dichtbij de wagens kunnen ruiken en voelen. Ook voor mij was het een prima gelegenheid om te netwerken en de mensen beter te leren kennen. Ik wil de gehele organisatie van Rotterdam Racing, die ik al jaren ken, ontzettend bedanken dat ik hier aan deel mocht nemen. Ze hebben het evenement weer overtroffen! Ik kom uiteraard volgend jaar weer graag terug!”

<- Back to: News

WEBLOG

01-10-12 Weider Honda slips back in mixed conditions »

Carlo van Dam and Takashi Kogure finished ninth with their Honda HSV-010 in today’s Kyushu 300 KM...[more]

[more] »