Carlo van Dam geeft demo tijdens Bavaria City Racing!

30-07-07

Carlo van Dam zal opnieuw een optreden verzorgen tijdens de Bavaria City Racing, dat op 19 augustus aanstaande in de binnenstad van Rotterdam zal worden gehouden. De 21-jarige rijder, die momenteel aan de leiding gaat in de ATS Formule 3 Cup, zal in het voorprogramma van dit spectaculaire evenement in actie komen!

Twee jaar geleden werd voor de eerste keer ‘Monaco aan de Maas’ georganiseerd. Een megaspektakel waar Formule 1-demonstraties en een parade van internationale raceauto’s en coureurs uit de hoogste raceklassen aan deelnamen. Met een half miljoen bezoekers werd Monaco aan de Maas een groot succes. In 2006 werd het evenement nog groter aangepakt, waarbij ook Carlo van Dam acte-de-presence gaf. Vele tienduizenden toeschouwers in het centrum van Rotterdam trotseerden toen de talloze stortbuien en zagen hoe de voormalig Europees Formule A kart kampioen met zijn Formule Renault 2.0 bolide over de gladde straten van de binnenstad denderde tijdens het eendaagse evenement.

In het hoofdprogramma wordt de Willemsbrug en de Coolsingel weer het domein van de Formule 1. Naast het ING Renault F1 Team zullen ook diverse andere teams en topcoureurs weer alles uit de kast halen met hun demo's. Carlo zal met zijn geprepareerde Formule 3 wagen van Van Amersfoort Racing op 19 augustus in het voorprogramma (12:30 tot 14:00 uur) het nodige rubber op het asfalt gaan leggen.

Naast het bekende parcours in de binnenstad vindt er op vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus een unieke beurs plaats in Ahoy Rotterdam waar Carlo en zijn team ook aanwezig zijn. RaceSalon biedt ruimte om de absolute top van de autosportwereld te bezichtigen en te beleven. Drie tentoonstellingshallen in Ahoy Rotterdam, bij elkaar maar liefst 18.000 m2 vloeroppervlakte, worden ingericht als de mooiste paddock van Nederland. Een absoluut walhalla voor alle autosportliefhebbers.

Carlo van Dam: “Waanzinnig om voor de tweede keer aan dit evenement deel te nemen. Ik kom zelf uit de regio en voel me een halve Rotterdammer. Waanzinnig gaaf om straks weer volgas over de Coolsingel te gaan! Ook voor mijn sponsors en relaties is dit een unieke gebeurtenis om de formulewagens te aanschouwen. Ik wil de gehele organisatie van Bavaria City Racing weer ontzettend bedanken dat ik een bijdrage mag leveren aan deze show. Ik ga er vooral van genieten om voor het publiek een aantal spectaculaire demo’s te geven!”

<- Back to: News

WEBLOG

01-10-12 Weider Honda slips back in mixed conditions »

Carlo van Dam and Takashi Kogure finished ninth with their Honda HSV-010 in today’s Kyushu 300 KM...[more]

[more] »