Carlo van Dam maakt debuut voor Volkswagen in F3 Euroseries

05-10-07

Duits Formule 3-kampioen Carlo Van Dam zal volgende week tijdens de laatste races van de Formule 3 Euroseries (12 -14 oktober aanstaande) een Volkswagen Dallara van RC Motorsport besturen. De Nederlander werd na zijn goede prestaties in de ATS Formule 3-Cup 2007 (9 overwinningen, 10 polepositions en 7 snelste raceronden) uitgenodigd door Volkswagen Motorsport en zal op het circuit van Hockenheim (Duitsland) zijn officiële debuut in de F3 Euroseries maken.

Nadat Van Dam afgelopen weekend op Oschersleben ook de laatste race van het seizoen had gewonnen, werd hij benaderd door Volkswagen-sportdirecteur Kris Nissen. Eén telefoontje van de Duitser voor deelname aan de sterk bezette F3 Euroseries was genoeg om gisteren naar Hannover af te reizen. In de rijke autosporthistorie van Volkswagen wordt aan het Formule 3-project een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Volkswagen won in 1991 met Tom Kristensen achter het stuur de laatste titel met een Formule 3-motor.

Nadat Volkswagen een maand geleden zijn comeback als motorenleverancier in de F3 Euroseries maakte met twee top tien finishes, hoopt het team volgend jaar om de overwinningen te kunnen meestrijden. Van Dam bewaard goede herinneringen aan Hockenheim, waar hij in het eerste weekend van de ATS Formule 3-Cup met een overwinning de basis legde voor zijn successen. Van Dam vervangt bij RC Motorsport de Amerikaan Jonathan Summerton.

Carlo van Dam: “Het is de laatste week allemaal erg snel gegaan. Afgelopen weekend hebben ze me benaderd en gisteren heb ik in de fabriek van Volkswagen Motorsport voor de eerste keer kennis met ze gemaakt. Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen. Hoewel het team weinig ervaring heeft in de huidige F3 Euroseries, zijn we ervan overtuigd om er in Hockenheim iets moois van te maken. Ik wil Kris Nissen van Volkswagen Motorsport bijzonder bedanken dat hij mij deze mogelijkheid heeft aangeboden. Doordat alles nog zo vers is, leef ik er compleet onbevangen naar toe. Dit is een enorme kans voor mij en ik ben dan ook van plan om volgende week goed te presteren. Ik kan haast niet wachten tot ik kan gaan racen voor dit team!”

<- Back to: News

WEBLOG

01-10-12 Weider Honda slips back in mixed conditions »

Carlo van Dam and Takashi Kogure finished ninth with their Honda HSV-010 in today’s Kyushu 300 KM...[more]

[more] »