Carlo van Dam maakt veel kilometers in World Series test op Valencia

28-11-07

Carlo van Dam heeft vandaag opnieuw getest in de World Series Formule Renault 3.5. Nadat de regerend ATS Formule 3 kampioen drie weken geleden reeds voor Red Devil Team Comtec op Paul Ricard (Frankrijk) een World Series bolide aan de tand mocht voelen, maakte Van Dam ditmaal op het Spaanse circuit van Valencia de nodige kilometers voor Fortec Motorsport. In de fraaie rood witte gekleurde wagen grepen Van Dam en het team zowel de ochtend- als middagsessie aan om een goede impressie van de auto te krijgen. Dit lukte prima, ondanks aanhoudende onderstuur problemen. In een competitief deelnemersveld reed de 21-jarige coureur maar liefst 132 ronden en eindigde de test op de veertiende plaats.

Van Dam’s optreden vandaag voor het Britse team stond in het teken van een nadere kennismaking met de World Series. De inwoner uit Vlaardingen begon de test op het 3,100 meter lange circuit met oude banden. Op de hobbelige en bochtige baan wist Van Dam meteen snelle tijden te draaien, maar helemaal vlekkeloos verliep zijn test niet. Hij werd gehinderd door onderstuur problemen en blokkerende remmen, met als gevolg dat hij vooral in korte bochten veel tijd verloor. Met een nieuwe set banden reed Van Dam zijn snelste tijd van de dag. Met een 1:23.1 belandde de S-T-A-R-T-coureur in het sterke bezette middenveld.

Carlo van Dam: “We hebben de dag goed gebruikt. We wilden deze dag vooral gebruiken om een beter gevoel te krijgen met de wagen. Een snelle tijd was niet van doorslaggevend belang. Ik heb zowel voor als na de pauze veel ronden kunnen rijden en verbeteringen kunnen doorvoeren. Helaas werden we gehinderd door hevige onderstuur problemen die we er maar niet uitkregen. Ik wil het team van Fortec Motorsport en mijn sponsors bedanken voor de test. Ook de World Series Formule Renault 3.5 blijft een serieuze optie voor 2008.”

<- Back to: News

WEBLOG

01-10-12 Weider Honda slips back in mixed conditions »

Carlo van Dam and Takashi Kogure finished ninth with their Honda HSV-010 in today’s Kyushu 300 KM...[more]

[more] »