Carlo van Dam stelt orde op zaken in Eurocup test!

21-04-06

Nadat Carlo van Dam nog geen etmaal geleden een schamel puntje wist te scoren in de eerste races om het Frans Formule Renault 2.0 Kampioenschap in Nogaro, stelde de rijder van S-T-A-R-T tijdens de voorlopige laatste Eurocup test op Paul Ricard (Frankrijk) snel orde op zaken door alweer de snelste tijd van de dag te klokken! Op 28 april aanstaande zal de Nederlander de eerste Eurocup Formule Renault 2.0 van het nieuwe seizoen rijden op het Belgische circuit van Zolder.

Hij kwam, zag en overwon. Carlo die koud op het fraaie en hypermoderne High Tech Test Track (HTTT) testcircuit van Formule 1-baas Bernie Ecclestone arriveerde, ging er tijdens zijn eendaagse test maar eens goed voor zitten. Van Dam kon enkel aan de tweede en afsluitende testdag deelnemen doordat hij afgelopen maandag nog moest racen tijdens de Super Série FFSA op het circuit van Nogaro. De twintigjarige rijder zat meteen op de limiet van het 4 kilometer lange circuit en eindigde in de ochtendsessie gelijk in de voorste regionen van het sterke internationale deelnemersveld.

In de middag wist Van Dam met nieuwe banden zijn snelste rondetijd nog verder aan te scherpen. De Vlaardinger eindigde aan het einde van de middag na 100 rondjes als enige onder de magische 1:33.00 en gaf hiermee nogmaals zijn visitekaartje voor het komend seizoen af. Juist omdat talent en ervaring op dit HTTT-circuit van doorslaggevend belang is, kan Van Dam’s prestatie er weer één van formaat genoemd worden! Enkel zijn Franse teamgenoot Dillmann van SG Formula kon de snelheid van Van Dam enigszins bijbenen door een tweede tijd te noteren.

Daarnaast kwam Carlo afgelopen weekend tijdens de Franse Paasraces met een fraai vormgegeven Formule Renault 2.0 bolide op de proppen. De auto die in het chique kleurenschema zwart en oranje was gespoten zal in het weekend van 28, 29 en 30 april aanstaande op het circuit van Zolder te bewonderen zijn!

CARLO VAN DAM: “Ik heb een goede testdag achter de rug. Ik kende het circuit al een beetje doordat ik hier vorig jaar december met een World Series by Renault 3.5 bolide had gereden, maar ditmaal reden we weer op een andere lay-out gedeelte van het circuit. Het circuit simuleert namelijk elk soort baantype. Hoge curbstones, lange doordraaiers, snelle rechte stukken en lange uitloopstroken zorgden ervoor ik mijn grenzen opnieuw kon verleggen. Ik heb veel kunnen rijden want ik versleet op woensdag twee oude en twee nieuwe setjes banden. Met de snelheid zit het dus wel goed, nu moet ik dat alleen nog zien te vertalen in klinkende resultaten!”

<- Back to: News

WEBLOG

01-10-12 Weider Honda slips back in mixed conditions »

Carlo van Dam and Takashi Kogure finished ninth with their Honda HSV-010 in today’s Kyushu 300 KM...[more]

[more] »