Carlo van Dam wil voorsprong in Assen uitbreiden

30-08-07

Vanaf vrijdag 31 augustus zal op het circuit van Assen in Drenthe de Nederlandse Grand Prix voor Champ Cars beginnen. Naast de Champ Car-race rijdt ook het Duits Formule 3 twee races in het voorprogramma, waardoor Carlo van Dam opnieuw voor zijn thuispubliek hoopt op een goed weekend.

Terugkijkend op Bavaria City Racing heeft Carlo een goed gevoel hieraan over gehouden: “Dit was echt een fantastisch evenement. De RaceSalon was ontzettend leuk, er zijn veel mensen komen kijken en gelukkig was er de mogelijkheid om met de fans te spreken. Op zondag was Bavaria City Racing heel erg leuk om aan deel te nemen. Het weer was goed en ik heb veel leuke en enthousiaste reacties gekregen.”

Ter voorbereiding op aanstaand weekend in Assen heeft de leider uit het Formule 3-kampioenschap getraind in Duitsland. Carlo: “Samen met mijn trainer Armand Caenen heb ik in Duitsland twee dagen getraind, vlakbij Keulen. Dit doen we wel vaker omdat er een goed trainingscomplex ligt waar veel sporters trainen waaronder andere coureurs maar ook het voetbalteam van FC Keulen.”

“Het vorige weekend in Assen is natuurlijk ontzettend goed gegaan. Ik verwacht dat de concurrentie nu dichterbij zal staan maar het is aan mij en het team om ervoor te zorgen dat we ervoor blijven. Het circuit was vorige keer erg glad, we moeten afwachten hoe het dit weekend zal zijn. Ik vind dit circuit in ieder geval heel erg leuk om op te racen, zeker als voorprogramma van de Champ Car! De verwachting is dat het weer goed zal zijn, droog en af en toe een zonnetje. Mijn doel voor dit weekend is om meer punten te scoren dan de concurrentie, dan wordt mijn positie in het kampioenschap weer sterker en hebben we het goed gedaan samen met het team.”

<- Back to: News

WEBLOG

01-10-12 Weider Honda slips back in mixed conditions »

Carlo van Dam and Takashi Kogure finished ninth with their Honda HSV-010 in today’s Kyushu 300 KM...[more]

[more] »