Carlo van Dam zevende in Sugo GT300km

03-08-12

Autocoureur Carlo van Dam is vandaag in Japan, op het circuit van Sugo, met de samen met zijn Japanse teamgenoot Takashi Kogure bestuurde Weider Honda HSV-010 als zevende gefinisht in de Sugo GT300km, de vierde race van het Japanse Super GTkampioenschap 2012.

“Het was een moeilijke race, dus ik ben blij dat we hier desondanks de nodige punten gescoord hebben”, aldus Carlo.
“Door onze winst in de vorige race, reden we hier nu met extra gewicht en dat is met name op een kort baantje als Sugo een grote handicap, en tijdens de kwalificatie zaten we er dan ook niet heel goed bij.
“Sugo is bovendien smal en bochtig, dus je kunt er niet makkelijk inhalen, en met veertig auto’s op de baan was het heel erg druk. Daarom leek het erop dat naar voren komen bijna onmogelijk zou worden, maar toch werkten we ons uiteindelijk op naar de zevende plaats en waren we ook de hoogst geklasseerde Honda. Je wilt altijd meer natuurlijk, maar al met al hebben we hier denk ik het uiterste gehaald uit wat zonder meer een uitdagende wedstrijd was.
“De volgende race is de Suzuka 1000 KM op 19 augustus, de meest prestigieuze van het jaar, en ook nog eens op het thuiscircuit van Honda, dus daar kijk ik erg naar uit. Volgende week gaan we in de aanloop naar die wedstrijd testen op het circuit van Fuji.”

Carlo en Takashi Kogure hebben dit jaar tot dusver in elke Super GT-race punten gescoord, en het duo staat nu vijfde in de tussenstand van het kampioenschap.

<- Back to: News

WEBLOG

01-10-12 Weider Honda slips back in mixed conditions »

Carlo van Dam and Takashi Kogure finished ninth with their Honda HSV-010 in today’s Kyushu 300 KM...[more]

[more] »