Carlo wint op de Nurburgring en behoudt de leiding in ATS F3-Cup

09-06-07

Met een overwinning in de openingsrace, twee pole positions en een snelste raceronde op de Duitse Nürburgring, heeft Carlo van Dam weer prima zaken gedaan in de ATS Formule 3-Cup. De Nederlander probeerde ook de afsluitende manche op zijn naam te schrijven, maar de rookie moest bij een alles of niets poging zijn concurrent Frédéric Vervisch laten gaan. Na een goede inhaalrace werd hij uiteindelijk als achtste afgevlagd. In het algemeen klassement bezet Van Dam de eerste plaats met 52 kampioenschappunten, twee punten meer dan zijn voornaamste belager Vervisch. In de Rookie Cup ligt de S-T-A-R-T-coureur op de tweede stek met 47 punten.

De eerste race werd om zaterdagochtend acht uur verreden. Poleman Van Dam kwam goed uit de startblokken en wist zijn leidende positie te behouden. Wanneer Norman Knop en Marcel Schuler elkaar in de eerste ronde toucheerde kwam de safety car op de baan. Ook de laaghangende mist speelde hierbij parten waardoor de wedstrijd pas in de vijfde ronde weer werd vrijgegeven. Na de herstart was Van Dam eveneens goed weg en pakte een seconde op de rest. Wanneer zijn naaste belager Verdonck een klein foutje maakte was de overwinning voor de Vlaardinger een feit. Achter Van Dam en Verdonck werd Vietoris als derde afgevlagd.

Op zaterdagochtend werd ook de tweede manche gehouden. Van Dam probeerde goed weg te komen, maar de koppeling van zijn bolide werkte niet helemaal naar behoren. Vervisch, die eveneens van de eerste startrij vertrok kwam wel goed uit de startblokken en probeerde Van Dam voor het ingaan van de eerste bocht voorbij te steken. Van Dam probeerde zijn fout te herstellen en wilde persé voor de Belgische rijder blijven, maar hij verremde zich in deze bocht, waardoor hij zijn race via de grindbak moest vervolgen. Hij viel hierdoor terug naar de achttiende en laatste positie. De rijder van Van Amersfoort Racing liet zich echter niet uit het veld slaan en begon aan een indrukwekkende inhaalrace. Halverwege de vijftien ronden tellende race was hij inmiddels opgeklommen naar de achtste stek. Hij zat daarna op het vinkentouw van Michael Klein, maar de bolide van de Duitser was een fractie sneller op de lange rechte stukken van het Grand Prix-circuit. Na bijna zesentwintig minuten kwam hij als achtste over de meet.

Carlo: "We hadden de snelheid en de set-up van de bolide dit weekend goed voor elkaar. Ik was de snelste in de kwalificaties en ook in de eerste race kwam ik nimmer in de problemen. Ik heb alleen nagelaten om genoeg punten te scoren in de tweede race. Na mijn slechte start heb ik in een alles of niets poging geprobeerd om Vervisch nog voorbij te steken, maar ik verremde me aan het einde van het rechte stuk. Ik heb de gok genomen en pakte niet goed uit. Desondanks is het seizoen nog erg lang en ga ik me alweer voorbereiden op de volgende races in de ATS Formule 3-Cup die op hetzelfde circuit zullen plaatsvinden.”

<- Back to: News

WEBLOG

01-10-12 Weider Honda slips back in mixed conditions »

Carlo van Dam and Takashi Kogure finished ninth with their Honda HSV-010 in today’s Kyushu 300 KM...[more]

[more] »