Lastige vrijdag voor Carlo op Okayama

06-06-08

De eerste twee vrije trainingen voor de negende en tiende race van het Japanse Formule 3-seizoen zijn achter de rug en die verliepen niet al te goed voor Carlo van Dam. De Toyota Team TOM’s-coureur heeft het goede gevoel op het circuit van Okayama nog niet te pakken.

Het weer was in ieder geval wel beter dan tijdens de testsessie van gisteren. Carlo: “De omstandigheden waren best goed. Soms wat bewolking, maar met een graad of 26 was het lekker weer. Op de baan ging het echter minder goed dan gisteren. De eerste sessie verliep niet heel erg lekker, ook niet op de nieuwe banden.”

“In de tweede training hebben we daarom wat andere dingetjes geprobeerd, maar dat ging ook niet positief. Eigenlijk ging het alleen maar slechter. Het loopt moeizamer dan in de vorige twee weekenden. De auto voelt niet goed aan en ik zie ook aan de data dat ik nog teveel onderstuur heb. Voor morgen moet dat beter. Morgen is weer een nieuwe dag en als we het onderstuur uit de auto krijgen, dan zetten we een grote stap en kunnen we voor pole gaan. Tijdens de kwalificatie kan ik altijd wel wat extra’s geven, dus het moet goed komen, maar er moet wel hard gewerkt worden!”

Carlo is wel te spreken over het circuit. “Het is echt een ontzettend mooie baan, alleen zijn er weinig inhaalmogelijkheden. De enige plek waar dat kan is achterop het rechte stuk.”

<- Back to: News

WEBLOG

01-10-12 Weider Honda slips back in mixed conditions »

Carlo van Dam and Takashi Kogure finished ninth with their Honda HSV-010 in today’s Kyushu 300 KM...[more]

[more] »