Ondanks problemen, toch punten in Misano

17-07-06

Onder tropische weersomstandigheden heeft Carlo van Dam in de Eurocup Formule Renault 2.0 op het circuit van Misano (Italië) moeten vechten voor een goed resultaat. Ondanks dat de coureur van S-T-A-R-T het gehele weekend met een onwennige afstelling worstelde, pakte hij kostbare punten door als achtste en zevende te finishen. Hiermee was Van Dam de beste Nederlander van het veld. In het kampioenschap bezet onze landgenoot na zes races momenteel de vierde plaats met 35 punten.

VRIJE TRAININGEN + KWALIFICATIES:
Carlo reisde met veel vertrouwen af naar het circuit waar hij eerder dit jaar (16 en 17 maart) nog een goede tweedaagse test had afgelegd in de Eurocup Formule Renault 2.0. De kopman uit de renstal van het Franse SG Formula prijkte op de eerste dag bovenaan de uitslagenlijst, terwijl hij op de afsluitende testdag nipt achter de Zuid-Afrikaan Adrian Zaugg eindigde.. Dit weekend kwam het kwik op Misano ruim boven de dertig graden. Van Dam zocht afgelopen donderdag en vrijdag naar een goede afstelling voor de kwalificatiesessie van zaterdag. De inwoner uit Vlaardingen moest telkens genoegen nemen met een plaats in het middenveld. De kwalificaties pakte voor hem iets beter uit. Van Dam reed zijn snelste tijd van 1:30.169 en dat leverde hem de negende plaats op. Zijn één-na-snelste-tijd was goed voor de achtste positie op de grid.

RACE 01 + 02:
In de openingsrace op zaterdagmiddag kwam Van Dam niet goed weg. Hij wist wel de Red Bull-rijder Adrian Zaugg (Cram Competition) te passeren en klom hierdoor naar de achtste stek. Daarna probeerde hij Zaugg's teamgenoot Jaime Alguersuari voorbij te steken, maar de Spanjaard liet zich niet verrassen. Van Dam was op het 4.060 meter lange circuit veroordeeld tot treintje rijden. Na achttien ronden eindigde Van Dam op de achtste stek.

In de tweede race op zondagmorgen vertrok hij van P8. Van Dam kwam met teveel wielspin van zijn plaats, waardoor hij geen positie kon opschuiven. Op de smalle baan dat gelegen is nabij de Italiaanse badplaats Rimini zat Van Dam Filipe Albuquerque op de hielen. Hij probeerde de Portugees te verschalken, maar de Motopark Academy-coureur kon de Nederlander net voorblijven. Wanneer zijn Franse teamgenoot Tom Dillmann vier ronden voor het einde nog in de fout ging, schoof Van Dam op naar de zevende plaats.

CARLO VAN DAM: "Ik ben niet tevreden over het weekend. We kwamen er in de vrije trainingen van donderdag en vrijdag niet aan te pas. We hebben bovendien veel meer uit de kwalificaties moeten halen. Afgelopen maart was ik hier de snelste, maar toen waren de baanomstandigheden door de lage temperaturen compleet anders. We wisten de auto ditmaal niet goed af te stellen en hebben het hele weekend met een verkeerde set-up rondgereden. Hierdoor loop je automatisch achter de feiten aan. Gelukkig heb ik wel weer kostbare punten aan mijn totaal weten toe te voegen, zodat mijn vierde plaats in het kampioenschap niet in gevaar is gekomen. Ik blijf nu voorlopig in Italië. Op uitnodiging van doctor Ceccarelli zal ik een week lang aan mijn fysieke en mentale conditie werken in het trainingsinstituut van Formule Medicine!"

<- Back to: News

WEBLOG

01-10-12 Weider Honda slips back in mixed conditions »

Carlo van Dam and Takashi Kogure finished ninth with their Honda HSV-010 in today’s Kyushu 300 KM...[more]

[more] »