Twee goede kwalificaties van Carlo op EuroSpeedway Lausitz

04-08-07

Gisteren kende Carlo van Dam een moeilijke dag waarbij set-up problemen ervoor zorgden dat er een grote achterstand was op de concurrentie voor het kampioenschap. Na de training bleek ook dat de motorsteun gebroken was. Ondanks de slechte vrijdag is de zaterdag erg goed begonnen voor Carlo.

Tijdens de eerste kwalificatie wist Carlo tot een vierde tijd te komen: “Het ging stukken beter dan gisteren! Ik heb een vierde tijd gereden (1:16.950) voor de eerste race, dat kon wellicht nog beter. Mijn eerste rondje was niet optimaal en ik had last van verkeer. Tijdens de tweede ronde gingen we laat naar buiten en had ik ook last van veel verkeer en daarna kwam er een rode vlag situatie. Pole position zat er niet in maar een tweede of derde plaats wel en dat was toch net een betere uitgangspositie.”

De tweede kwalificatie verliep heel erg goed voor de coureur uit Vlaardingen. Carlo wist de pole position te pakken, terwijl zijn grootste concurrent Vervisch achteraan zal starten voor de tweede race.

Carlo: “De tweede kwalificatie begon direct al goed, ik was ontzettend aan het pushen en ik wist een supertijd neer te zetten waarmee ik een seconde sneller was ten opzichte van gisteren. Deze pole position (1:16.367) is echt een enorme opluchting!”

Vanmiddag om half vier is de eerste race op de EuroSpeedway Lausitz.

<- Back to: News

WEBLOG

01-10-12 Weider Honda slips back in mixed conditions »

Carlo van Dam and Takashi Kogure finished ninth with their Honda HSV-010 in today’s Kyushu 300 KM...[more]

[more] »