Wederom zege Carlo van Dam in 24 uur Nürburgring

23-05-12

Carlo van Dam heeft net als in 2011 een overwining geboekt in de 24 uurrace

op de fameuze Nordschleife van de Nürburgring in Duitsland. Net als vorig jaar kwam Carlo uit voor het fabrieksteam van Subaru en won hij met zijn teamgenoten Toshihiro Yoshida, Kouta Sasaki en Marcel Engels de SP3T-klasse in een Subaru WRX STI.

“Ik ben echt superblij met dit fantastische resultaat”, aldus Carlo na de finish van de gisteren begonnen race, “vooral omdat de lat voor Subaru natuurlijk erg hoog lag vanwege het succes vorig jaar. Ze zijn echter teruggekomen om die
winst te prolongeren en dan is het lekker als dat lukt. We reden nu met een nieuwe, lichtere WRX en afgezien van één reparatie vanwege een olielek hadden we wederom een probleemloze race en wonnen we opnieuw met overmacht onze klasse.
Bovendien werden we 28e algemeen en als je bedenkt dat we in de SP3T-klasse met een bijna standaard straatauto rijden en we zo hoog overall eindigen ondanks het enorme aantal GT-auto’s dat in de snellere klassen aan de start verscheen, dan kan je niets anders concluderen dat Subaru en het team gewoon weer een geweldige job hebben gedaan. Ik ben er trots op dat ik er opnieuw deel van uit kon maken en heb zoals altijd genoten van deze geweldige baan en de unieke sfeer hier op en rond de Nordschleife.”

De volgende race voor Carlo is de Sepang GT300km op 10 juni as. in Maleisië, de derde race om de Japanse Super GT Series 2012 waarin hij voor Honda uitkomt.

<- Back to: News

WEBLOG

01-10-12 Weider Honda slips back in mixed conditions »

Carlo van Dam and Takashi Kogure finished ninth with their Honda HSV-010 in today’s Kyushu 300 KM...[more]

[more] »