Carlo van Dam met Subaru in 24 uur Nürburgring

24-03-12

Autocoureur Carlo van Dam komt op 19 en 20 mei aanstaande opnieuw uit voor het fabrieksteam van Subaru in de 24 uurrace op de Nürburgring. Het wordt de derde keer dat de Nederlandse coureur voor de Japanse autofabrikant aan de start verschijnt van deze raceklassieker op de befaamde, ruim 22 kilometer lange Nordschleife; vorig jaar wist de equipe de SP3T-klasse te winnen.

“Het is één van de mooiste races ter wereld”, aldus Carlo. “De Nordschleife is simpelweg het meest uitdagende circuit dat er bestaat. Ik heb nu drie keer deze 24 uurrace gereden, waarvan de laatste twee keer met Subaru, en zeker gezien het succes van vorig jaar ben ik erg blij dat ik wederom gevraagd ben om deel uit te maken van hun fabrieksteam. Ik race inmiddels in dienst van Honda in de Japanse Super GT Series, maar kreeg van Honda toestemming om deze wedstrijd op de Nürburgring voor Subaru te rijden.”

Subaru presenteerde onlangs in Japan een verbeterde 2012-versie van de winnende WRX STI uit 2011. De nieuwe auto is nóg lichter (twintig kilo) en presteerde tijdens de eerste testritten op het circuit van Fuji veelbelovend. In april doet Subaru mee aan een kortere wedstrijd op de Nordschleife, de 24 uurrace start op 19 mei.

“Ik kijk er weer naar uit”, aldus Carlo “De race, de baan en de sfeer zijn uniek en het Subaru-team is altijd goed georganiseerd.” Carlo bestuurt de WRX STI samen met de Japanners Toshihiro Yoshida en Kouta Sasaki, en de Duitser Marcel Engels.

<- Back to: News

WEBLOG

01-10-12 Weider Honda slips back in mixed conditions »

Carlo van Dam and Takashi Kogure finished ninth with their Honda HSV-010 in today’s Kyushu 300 KM...[more]

[more] »