Carlo van Dam negende in Fuji GT500km

07-05-12

Carlo van Dam is gisteren met zijn teamgenoot Takashi Kogure negende geworden in de door 100.000 toeschouwers bezochte Fuji GT500km, de tweede wedstrijd van de Japanse Super GT 2012 Series. In de regenrace, moest het duo drie ongeplande pitstops maken met hun door Weider Honda Racing ingezette Honda HSV-010.

“Takashi deed de start en omdat het begon te regenen moest hij al vroeg binnenkomen voor regenbanden”, aldus Carlo, die in de 23e ronde het stuur overnam. “Onze banden waren helaas te zacht; na een rondje of vijf was alle grip weg en dus moesten we een extra stop maken voor harder rubber.

“Daarop ging het beter en maakten we goed progressie, maar na een ervaring met een andere auto kreeg Takashi een ‘drive through’-penalty en vielen we weer terug. In de slotfase lagen we ondanks de extra stops toch nog zevende
toen het weer begon te regenen. Tien ronden voor het eind moesten we daarom nogmaals stoppen voor andere banden en zo finishten we uiteindelijk als negende.

“Het was, kortom, een nogal rommelige race en met drie extra stops ben je natuurlijk kansloos voor de ereplaatsen. Ik ben er echter van overtuigd dat we volgende maand in Maleisië goed kunnen scoren. ”

Kijk voor de volledige uitslag van de Fuji GT500km op www.supergt.net/en. De volgende Super GT-race is de Sepang GT300km op 10 juni in Maleisië, eerst start Carlo op 19 mei in de 24 uurrace op de Nürburgring in Duitsland.

<- Back to: News

WEBLOG

01-10-12 Weider Honda slips back in mixed conditions »

Carlo van Dam and Takashi Kogure finished ninth with their Honda HSV-010 in today’s Kyushu 300 KM...[more]

[more] »