Carlo van Dam tiende op Autopolis

11-10-11

Carlo van Dam is gisteren (zondag 2 oktober) samen met zijn Japanse teamgenoot Yutaka Yamagishi tiende geworden in de Kyushu 250 KM op het circuit van Autopolis, de zevende race om het Japanse Super GT kampioenschap 2011. De Nederlandse autocoureur bestuurde op Autopolis voor het eerst een Ferrari F430 GTC van het team LMP Motorsport.

“We startten op de elfde plaats in de GT300-klasse en werden uiteindelijk zonder veel spektakel tiende. Dat was ook de positie waar deze Ferrari dit weekeinde qua snelheid thuishoorde”, aldus Carlo. “Tijdens de kwalificatietraining waren we één van de teams wiens auto niet echt optimaal functioneerde op de zachtste
banden en dus vielen we net uit de top tien. In de race kenden we geen problemen, maar het verschil in snelheid met de kop was gewoon net iets te groot om verder op te klimmen, dus tiende was hier gewoon het maximale resultaat.”

Over twee weken start Carlo opnieuw voor het Japanse LMP-team als op het circuit van Motegi de laatste Super GT-race van dit jaar wordt verreden.

<- Back to: News

WEBLOG

01-10-12 Weider Honda slips back in mixed conditions »

Carlo van Dam and Takashi Kogure finished ninth with their Honda HSV-010 in today’s Kyushu 300 KM...[more]

[more] »