Carlo van Dam valt uit in Fuji GT 300km

11-09-12

Autocoureur Carlo van Dam en zijn Japanse teamgenoot Takashi Kogure zijn vandaag met hun Honda HSV-010 uitgevallen in de twintigste ronde van de Fuji GT 300km, de zesde wedstrijd van het Japanse Super GT-kampioenschap 2012.

“Ik deed de start en al snel voelde ik dat er iets mis was met de besturing”, aldus Carlo. “Het sturen ging steeds zwaarder en de vibraties werden steeds erger, en uiteindelijk was de auto amper meer te besturen. Ik moest dus binnenkomen, en het team heeft toen nog geprobeerd het probleem in de pits te repareren, maar de motor van de stuurbekrachtiging bleek kapot te zijn
en daarmee was het einde oefening.

“De Honda’s zaten er hier qua snelheid gewoon niet bij. We wisten vooraf al dat Fuji geen makkelijke race zou worden, en uiteindelijk kwam Takashi niet door Q1, dus ik heb Q2 niet eens gereden. Een weekeinde, kortom, om lering uit te trekken, vooral omdat we volgende week gaan testen op Motegi, waar eind oktober de laatste race van het kampioenschap wordt verreden. De eerst volgende wedstrijd is 30 september op het circuit Autopolis.”

<- Back to: News

WEBLOG

01-10-12 Weider Honda slips back in mixed conditions »

Carlo van Dam and Takashi Kogure finished ninth with their Honda HSV-010 in today’s Kyushu 300 KM...[more]

[more] »