Carlo van Dam zevende in Okayama GT300km

02-04-12

Carlo van Dam is vandaag met zijn teamgenoot Takashi Kogure zevende geworden in de Okayama GT300km, de openingsrace van de Japanse Super GT 2012 Series. Het duo vertrok met hun door Weider Honda Racing ingezette Honda HSV-010 vanaf de zesde startpositie, viel door gebrek aan grip aanvankelijk terug, alvorens na 82 ronden als zevende over de eindstreep te komen en zo vier punten te scoren.

“Een enerverende eerste race”, aldus Carlo, die gisteren op Okayama de Honda HSV-010 de beslissende kwalificatiesessie inreed en vandaag de start voor zijn rekening nam.
“We begonnen de race met zachte banden en die keuze pakte niet goed uit. Het was warmer dan verwacht en al na een paar rondjes was alle grip weg en kwam iedereen ons voorbij. Tijdens de pitstop gingen er uiteraard alsnog harde banden op en daarmee ging het beter, zodat we in ieder geval nog zevende werden en vier punten scoorden. Niet het resultaat waarvoor we hier naartoe gekomen waren, dus voor de volgende race zijn we natuurlijk weer maximaal gemotiveerd terug te slaan.”

Kijk voor de volledige uitslag van de Okayama GT300km op www.supergt.net/en. De volgende Super GT-race is de Fuji GT 500km op 4 mei.

<- Back to: News

WEBLOG

01-10-12 Weider Honda slips back in mixed conditions »

Carlo van Dam and Takashi Kogure finished ninth with their Honda HSV-010 in today’s Kyushu 300 KM...[more]

[more] »