Drukke zomer in Japan en Zuid-Korea

04-08-11

Carlo van Dam beleeft een drukke zomer: vorige maand was hij voor verschillende teams actief op circuits in zowel Japan als Zuid-Korea, waar hij ook de komende maand zal racen. Hij blikt terugkijkend vooruit.

“Na de klasse-winst in de 24 uurrace op de Nürburgring die ik eind juni voor Subaru reed, ben ik eerst als coach van een kartcoureur in Engeland en Denemarken geweest waarna ik naar Zuid-Korea vloog voor een Super Race-wedstrijd met EXR Team 106 op het circuit van Taebek. Hoewel daar tijdens de race na acht ronden de stuurbekrachtiging uitviel werd ik toch nog derde. Vervolgens ben ik meteen via Tokio naar Suzuka doorgereisd voor een tweedaagse bandentest van het Japanse Super GT-kampioenschap waarin ik
met een GT300 Porsche 911 GT3 R van het team Direction rijdt. Suzuka is eerlijk gezegd niet het ideale circuit voor deze Porsche, maar we hebben er wel veel geleerd.

Via een trip naar Fuji voor wederom een kartrace ben ik naar het circuit van Sugo vertrokken waar afgelopen weekend een Super GT race
werd verreden. In de kwalificatie had ik helaas de pech dat er met gele vlaggen werd gezwaaid net toen ik bezig was onze snelste ronde te rijden. In de race had ik al snel geen remmen meer waardoor we meteen veel tijd verloren in de pits. We finishten de race echter wel en nu is het een kwestie van onze auto verder verbeteren, want op een aantal circuits moeten we dit jaar met de Porsche nog goed kunnen presteren.

“Eerst vertrek ik nu echter naar Zuid-Korea, waar ik volgende week met EXR Team 106 weer meedoe aan een Super Race, wederom op Taebek, en een week later start ik met de Direction Porsche in de Suzuka 500, de eerstvolgende Super GT-race. Al met al is het voor mij een drukke zomer met veel tests en races, dus mij hoor je niet klagen!”

<- Back to: News

WEBLOG

01-10-12 Weider Honda slips back in mixed conditions »

Carlo van Dam and Takashi Kogure finished ninth with their Honda HSV-010 in today’s Kyushu 300 KM...[more]

[more] »