Pole position en podium Carlo van Dam in Korea

16-08-11

Autocoureur Carlo van Dam behaalde zaterdag met het EXR Team 106 een tweede plaats in een race om het Zuid-Koreaanse Super Race-kampioenschap op het circuit van Taebek.

“Ik moet zeggen dat het een leuk avontuur blijft, racen in Zuid-Korea. In de Super 6000-race (foto) vertrok ik vanaf pole position en ging lange tijd aan de leiding, maar in de tweede helft van de race was het gedaan met mijn banden, waardoor ik uiteindelijk tweede werd". 


“Ik had voor deze race van Kumho een nieuw soort compound gekregen en dat had denk ik wel goed kunnen uitpakken als het op de racedag iets ander weer was geweest. Hoe dan ook stonden we in ieder geval weer op het podium. Voor EXR Team 106 startte ook in de Super 3800-race en hoewel mijn Hyundai Genesis niet optimaal lag, waren we weer op weg naar een top drie finish toen de versnellingsbak stuk ging”

Carlo is inmiddels terug in Japan waar hij komend weekeinde meedoet aan de Suzuka 500, de vijfde race om het Japanse Super GT Series. Carlo start daarin met een Porsche 911 GT3 R van Direction Racing in de GT300-klasse.

<- Back to: News

WEBLOG

01-10-12 Weider Honda slips back in mixed conditions »

Carlo van Dam and Takashi Kogure finished ninth with their Honda HSV-010 in today’s Kyushu 300 KM...[more]

[more] »