Sterk optreden Carlo van Dam op Zhuhai

14-11-11

Carlo van Dam deed vandaag van zich spreken tijdens de 6 Hours Of Zhuhai, de laatste race van de Intercontinental Le Mans Cup 2011. Carlo debuteerde in de ILMC met een Audi R8 LMS van het Japanse team Hitotsuyama Racing en ontpopte zich daarmee op het Chinese circuit tot de snelste R8-rijder tot zijn auto ver terugviel vanwege een haperende versnellingsbak.

“In de kwalificatie ging het al goed”, aldus Carlo. “Ik reed de tweede tijd en was daarbij maar een fractie langzamer dan een andere R8, hoewel die Audi op zachte banden reed en met wat nieuwe modificaties was uitgerust. Wij hadden in de kwalificatie echter bewust voor harde banden gekozen, omdat je in dit kampioenschap de race moet starten op dezelfde banden als waarmee je hebt gekwalificeerd. Op zachte banden hadden we zondermeer pole position gepakt, maar ik was blij met onze tactiek, want ik had een goede start en
liep snel in op de leidende R8. Ik zat al op z’n staart toen de versnellingsbak van mijn auto ineens haperde. Ik kon niet meer schakelen en moest de pits in, de reparatie kostte ons twintig, vijfentwintig ronden. Ik was vervolgens wederom sneller dan de leidende R8, dus qua snelheid ging het prima.”

De Hitotsuyama Audi R8 LMS voltooide de race op de derde plaats in de GTC-klasse, maar werd door de verloren tijd niet geklasseerd. Carlo bleek uiteindelijk de snelste raceronde te hebben gereden van de negen coureurs die met de in totaal drie Audi R8s in actie kwamen op Zhuhai.

<- Back to: News

WEBLOG

01-10-12 Weider Honda slips back in mixed conditions »

Carlo van Dam and Takashi Kogure finished ninth with their Honda HSV-010 in today’s Kyushu 300 KM...[more]

[more] »