Zeer sterk optreden in Fuji

14-09-11

Carlo van Dam reed afgelopen weekeinde een sterke wedstrijd tijdens de zesde ronde om het Japanse Super GT kampioenschap op het circuit van Fuji waar hij van een 21e startplaats naar de vijfde plaats opklom. “Ik zeg het niet zo snel van mezelf, maar ik reed echt een heel goede race.”

Carlo arriveerde op Fuji na een race in Zuid-Korea met een Hyundai Genenis van EXR Team 106 . “Dat was een op zichzelf staande wedstrijd van twee races georganiseerd door Hyundai zelf op het circuit van Taebek. Door een verkeerde bandenspanning was ik in de kwalificatie slechts achtste, maar in de eerste
race reed ik naar de tweede plaats. Ik kreeg echter een penalty omdat ik een andere auto geraakt zou hebben. In de tweede race rolde ik bij de start iets te ver door, kreeg een ‘drive through’ penalty, maar wist daarna toch nog naar de derde plaats te rijden.”

Op Fuji bestuurde Carlo een week later wederom de Porsche 911 GT3 R van het Japanse team Direction Racing (foto), als teamgenoot van Akira Mizutani.
“In de kwalificatie hadden we helaas niet de juiste banden omdat het uiteindelijk net iets te warm werd. Daarom moest ik als 21e starten, maar ik wist dat we met onze auto vooraan mee konden rijden. Ik had een goede start en vervolgens ging het gewoon super. Ik klom tijdens mijn stint op naar een vijfde plaats en we waren de op een na snelste auto op de baan in de GT300-klasse. Alleen een BMW Z4 was sneller, maar dat was geen verassing, want de organisatie heeft die auto reglementair gewoon teveel ruimte gegeven.”

Nadat Carlo het stuur had overgegeven aan de minder ervaren Mizutani viel de Porsche in de tweede helft van de 250 kilometer lange race terug naar de zestiende plaats, maar Carlo was tevreden: “Ik zeg het niet zo snel van mezelf, maar ik reed hier echt een heel goede race. En zo hebben we in ieder geval bewezen dat we de snelheid hebben om aan kop mee te rijden.”

<- Back to: News

WEBLOG

01-10-12 Weider Honda slips back in mixed conditions »

Carlo van Dam and Takashi Kogure finished ninth with their Honda HSV-010 in today’s Kyushu 300 KM...[more]

[more] »